Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι...Πέμπτες του Νοεμβρίου


Με την ταινία «Le conseguenze dell’amore» (2004) του Paolo Sorrentino ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2014 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καζάλι σε συνεργασία με το Ιταλικό Προξενείο στην πόλη.

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και στην τελευταία προβολή, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το Φεστιβάλ αλλά και τη λύπη τους που οι όμορφες συναντήσεις, τα βράδια κάθε Πέμπτης του Οκτώβρη, τελείωσαν.

Λίγο πριν κλείσουν τα φώτα για τελευταία φορά, η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Nicoletta Casali, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, τους φίλους του ιταλικού κινηματογράφου για τη συμμετοχή και τη ζεστή τους παρουσία όλες τις μέρες των προβολών και ανανέωσε το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο, με ένα νέο κινηματογραφικό ταξίδι. 

Το ταξίδι είχε στάσεις μοναδικές. Σε μια αίθουσα κακή, κανείς δεν στάθηκε εκεί χαθήκαμε όλοι στη μαγεία της οθόνης και στο μυστήριο των ταινιών. Χαθήκαμε μόνοι, με παρέα, με παρέα και πιο μόνοι στην γοητεία των εικόνων, της βουής, χρωμάτων. Του άσπρου και του μαύρου, του έρωτα και του θανάτου. Γευτήκαμε κρασί και καλό espresso και κρατηθήκαμε έναν ολόκληρο μήνα από την υπόσχεσή της "θα τα πούμε το βράδυ στο σινεμά".

Τέλειωσε το φεστιβάλ. Εκείνη, στην πραγματικότητά της χάθηκε. Τα φώτα θα σβήσουν του χρόνου.  Εγώ, στην ηδονική παράταση αναζητώ τα νέα ραντεβού. 




2 σχόλια: