Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Οι "κακοί" ξένοι: SPD

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζήτησε τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα. «Μόνο η συμφωνία της συνόδου κορυφής είναι αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», τόνισε ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Λόταρ Μπίντινγκ.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει ώστε οι χώρες της ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σημείωσε. «Χρειαζόμαστε υποστήριξη για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, αλλά και του τουρισμού», είπε ο Μπίντινγκ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Θα πρέπει να δώσουμε και επιδοτήσεις, είτε στις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είτε σε ειδικά προσωρινά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων», συμπλήρωσε. «Όταν το 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εφαρμόσαμε ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, εισαγάγαμε την πριμοδότηση για την καταστροφή των παλιών αυτοκινήτων και αυξήσαμε τα επιδόματα για τους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο», επεσήμανε ο Μπίντινγκ.

«Τώρα που η Ελλάδα περνά μια πολύ άσχημη κρίση, ζητάμε μόνο προγράμματα λιτότητας, όργια ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση της φορολογίας. Αυτό δεν μπορεί να πάει καλά», κατέληξε.


Το "τετράδιο" επιμένει. 
Ποιοι είναι οι συμμάχοι μας στην Ευρώπη; 
Η πολιτική του ανάδελφου κόμματος 
οδηγεί από την απομόνωση στην αγκαλιά του Φάρατζ και της Λεπέν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου