Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι "κακοί" ξένοι: Μάρτιν Σουλτς

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επέκρινε σημερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σουλτς μιλώντας σε γαλλικο ραδιοφωνικο σταθμό, είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την εν λόγω απόφαση του Τσίπρα. "Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα", είπε ο Μ.Σουλτς. "Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα", σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Σουλτς τόνισε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, προσθέτοντας ωστόσο πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο. "Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις", είπε. "Όμως έπειτα… αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω", δήλωσε ο κ. Σουλτς.

πηγή: youpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου