Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τα δεύτερα, δικά μου! [20.09.2015]

Κλείνω τα μάτια. 
Βλέπω στα δικά σου. 
Ψάχνω τα χέρια.
Σε αγγίζω.
Εδώ, μακριά που βρίσκομαι μοιραζόμαστε χρώματα.
 
Τα μάτια σου, σύννεφα φορτωμένα.
Τα χέρια σου γεμάτα ουρανούς.
 
 ΥΓ. Διαβάζουμε πάντα την Μαργαρίτα

Α.ΣΤΕΓΟΣ 20.09.2015
 
 
1. Αν τα γεγονότα αντιστέκονται στη ρητορεία των ιδεολογημάτων και στις βεβαιότητες των ερμηνευτικών σχημάτων, η πολιτική μπορεί ακόμα να είναι ένα κλειδί μαγικό.
 
 
2. Χανόταν…
στον φίλο Δ.Αργυράκη
Χανόταν σε  ατέλειωτες μικρές στιγμές. Μακρινά όνειρα και μονοπάτια σε χρόνους αλλοτινούς ανοιγόταν και έκλειναν μπροστά του. Ήξερε ότι κουβαλούσε ακέραια τη συλλογική μνήμη παλιών συντρόφων και φίλων. Ακούμπησε με αισιοδοξία στο μέλλον που είχε να διανύσει, θυμήθηκε ένα σύνθημα κοντά στην ηλικία του…  «όταν σας εξετάζουν, απαντήστε με ερωτήσεις». Η προσμονή της συνάντησής τους ήταν μια σκάλα να πιαστεί.
 
 
3. Άκουγε τριγύρω του συνέχεια παράσιτα. Μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με εμφανή προβλήματα μετάδοσης. Ή μήπως έφταιγε ο δέκτης; Τον βασάνιζαν διαρκώς τα ίδια ερωτήματα.
Άπειρα τα μηνύματα της εποχής, επάλληλες οι συχνότητες.
 
 
4. Αν είχα χρόνο για τον εαυτό μου, τώρα που το σκέφτομαι, αν είχα χρόνο για τον εαυτό μου και για τους Άλλους, θα σχεδίαζα ευθείες γραμμές. Να ολοκληρώσω τον κάναβο Να πατήσω πάνω του όλα μου τα σχέδια.
 
 
5. Διασταυρώσεις 
Έχετε δει πως, τον τρόπο δηλαδή, που «περνάνε» οι Έλληνες τις διασταυρώσεις; Είναι ακριβώς ο τρόπος, ο λόγος, που μας οδήγησε στη χρεωκοπία. Με απόλυτη βεβαιότητα! Σίγουροι, ότι ο… Άλλος θα έχει πάντα την ετοιμότητα να αντιδράσει. «Έγινε και τούτη η διασταύρωση αδιάβατη…», είχα γράψει παλιότερα.
 
 
υγ.
Κυριακάτικο ξύπνημα στον κόρφο σου.
Αγκάθι το κορμί σου στα μάτια μου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου