Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

"Ή Εμείς ή Αυτοί"



γράφει ο Τέλης Σαμαντάς

Όχι, στον εμφύλιο του Τσίπρα
Ναι, να τελειώνουμε μ’ αυτές τις αντιλήψεις

Όταν την παραμονή μιας εκλογικής αναμέτρησης ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος στηρίζει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του στη φράση "Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν", με όσα εμφυλιοπολεμικά ανακλαστικά γεννάει, περιττεύει η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το αν ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο που καταριόταν, το αν όλες ανεξαιρέτως οι επιλογές του ήταν εγκληματικές ή το αν βούλιαξε τη χώρα μέσα σε εφτά μήνες.

Και μόνο αυτή η φράση, που επικαλύπτει οποιοδήποτε πολιτικό "επιχείρημα", συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά του ατόμου: το φόβο μπροστά στην ήττα, την προσπάθεια διαφυγής από τα πραγματικά προβλήματα, την απόλυτη άγνοια της ιστορίας του τόπου, τη μεγαλομανία της ιδεοληψίας,  τη ροπή προς τη ωμή εξαπάτηση του άλλου.

Και πάνω απ΄όλα την απάρνηση της ίδιας της Δημοκρατίας: το "Ή Εμείς ή Αυτοί" είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των νοοτροπιών του κ. Τσίπρα και της παρέας του, προφανώς αυτής της νοοτροπίας, που μας έφερε, κουτσά στραβά ως εδώ.

Όχι, λοιπόν, στον εμφύλιο που κυρήττει ο, παντελώς αποτυχημένος, τέως πρωθυπουργός. Όχι στην καλλιέργεια των "μετωπικών συγκρούσεων", που έχουν μοναδικό στόχο την παντελή απόκρυψη της αποτυχίας

Και, κυρίως,  όχι στον εμποτισμό μιας νέας γενιάς ανθρώπων με τη λογική της άγνοιας, της ανευθυνότητας,  του "τσαμπουκά" ή της λατρείας του ύστερου λάϊφ στάιλ μέσω της σχέσης Τσίπρα – Βαρουφάκη.

Όχι, λοιπόν, στον εμφύλιο που κήρυξε ο Τσίπρας.
Ναι, να τελειώσουν οι ιδέες τους.

ΥΓ. Όσοι θεωρούν πως τέτοιου είδους ιδέες συνάδουν με οποιοδήποτε "ευρωπαϊκό ιδεώδες" παρακαλούντε να μας το πούν κι εμάς, ώστε να ξανασκεφτούμε το ζήτημα του "ποιος είναι ο κορμός" της νέας κυβέρνησης.  Πού ξέρεις;  Μπορεί κι εμείς να τα ξεπουλήσουμε όλα.


σημείωση "τετραδίου"
Το διαβάσαμε στο fb και δημοσιεύεται εδώ με την άδεια του αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου