Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μένουμε λιγότεροι και φτωχότεροι...


Οι σύντροφοι μου, Νοταράκης και Τουρλίδης, έλαβαν την απόφασή τους. Γράφουν: "Στις επικείμενες ευρωεκλογές θα στηρίξουμε τις υποψηφιότητες του Μίλτου Κύρκου και του Σταύρου Τσακυράκη με το Ποτάμι, δύο ανθρώπων με τους οποίους έχουμε κοινή πολιτική κουλτούρα και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε όποια ομάδα κι αν αποφασίσουν να ενταχθούν." 

Γνώριζα, μέσα από τις μεγάλες συζητήσεις μας, τον προβληματισμό τους. Γράφω:

"Μιλούσε συνεχώς με παρενθέσεις και αποσιωπητικά, σαν τυφλός που βάδιζε σ` ένα δωμάτιο γεμάτο έπιπλα." [1]  

Έτσι είναι! Όσο κι αν προσπαθώ να κρύψω τις πληγές υπάρχουν. Στους χωρισμούς και στις μετακομίσεις πάντα οι χώροι μένουν  [είναι] καθαροί: Εκείνοι που αφήνεις και εκείνοι που πηγαίνεις...

Μένουμε λιγότεροι και φτωχότεροι... Καλή αντάμωση, αγαπημένοι μου σύντροφοι!

Αντώνης Ν. Χελιδώνης



Η κοινή δήλωση των συντρόφων Τουρλίδη και Νοταράκη:

Το 2010 συνιδρύσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά με την ελπίδα πως στην ελληνική πολιτική σκηνή ένα σύγχρονο, ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα των μελών θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο. Οι ελπίδες μας δεν ευοδωθήκαν και η Δημοκρατική Αριστερά του σήμερα δεν μας εκφράζει και δεν μας εμπνέει.

Μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό αποφασίσαμε να μην ψηφίσουμε τη Δημοκρατική Αριστερά στις Ευρωεκλογές του Μαΐου και ως εκ τούτου να παραιτηθούμε από την μόνη κομματική ιδιότητα που έχουμε: αυτήν του μέλους. Σεβόμενοι τον αγώνα των φίλων και των συντρόφων μας που επιλέγουν να μείνουν στη Δημοκρατική Αριστερά δεν θα αναφερθούμε τώρα, προεκλογικά, στις αιτίες που μας ωθούν να αποχωρήσουμε από το κόμμα που συνιδρύσαμε.

Στις επικείμενες ευρωεκλογές θα στηρίξουμε τις υποψηφιότητες του Μίλτου Κύρκου και του Σταύρου Τσακυράκη με το Ποτάμι, δύο ανθρώπων με τους οποίους έχουμε κοινή πολιτική κουλτούρα και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε όποια ομάδα κι αν αποφασίσουν να ενταχθούν.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά φεύγουμε σαν φίλοι. Με τον κόσμο της μας ενώνουν άρρηκτοι δεσμοί. Ευχόμαστε στη Δημοκρατική Αριστερά να βρει το δρόμο της.

Εξακολουθούμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα της Μαρίας Γιαννακάκη στην Περιφέρεια Αττικής.

Γιώργος Τουρλίδης
Διονύσης Νοταράκης


σημείωση: η φωτογραφία -πέρα από κάθε συμβολισμό- είναι επιλογή από το "τετράδιο εξόδου".


[1]: Μανόλης Αναγνωστάκης, ΥΓ εκδόσεις Νεφέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου