Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η αξία της σιωπής


Βαριά ήττα. Συντριβή. Ισοπέδωση...  

Προσθέστε όσες ακόμα λέξεις νομίζετε ότι εκφράζουν το εκλογικό αποτέλεσματα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Προσέξτε όμως την κριτική σας. Αν τώρα, οι λέξεις ήθος, ευγένεια, μετριοπάθεια σας φαίνονται κατάλοιπα αστικά, ίσως αύριο μας χρειαστούν στις νέες προσπάθειες μας. 

Στα χρόνια της ξηρασίας ανακάλυψαν νέες διαιρέσεις ακαλλιέργητης γης, είχα γράψει παλιότερα. 

Το σημερινό editorial της Μεταρρύθμισης με εκφράσει απόλυτα. [Α.ΣΤΕΓΟΣ]

 
Η αξία της σιωπής

Δεν είναι εύκολη η διαχείριση μιας ήττας τόσο βαριάς, όσο αυτή που υπέστη η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές. Κανείς δεν περιμένει την τέλεια λύση και μάλιστα αμέσως. Χρειάζεται περίσκεψη, ψυχραιμία, σοβαρότητα, προβληματισμός βάθους και απεμπλοκή από τις προσωπικές ατζέντες.

Μέχρι στιγμής γίνονται όλα λάθος. Ξέσπασαν άγριοι καβγάδες, επιδείχθηκε μεγάλο άγχος μιντιακής προβολής, με αποτέλεσμα να διεξάγεται εσωκομματική μάχη τηλεοπτικής κατανάλωσης και με τηλεοπτικούς κανόνες. Και αυτό ενώ οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν δείχνουν να έχουν κάποια ολοκληρωμένη στρατηγική, να ξέρουν πού πηγαίνουν και πώς θα φτάσουν εκεί.

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει παραίτηση με μια δήλωση από την οποία απουσιάζει η αυτοκριτική, με αποτέλεσμα να θεωρείται από κάποιες πλευρές ότι πρόκειται για τακτικό ελιγμό και όχι για ειλικρινή πρόθεση.

Για να μην πέσει γρήγορα και άδοξα η αυλαία στο πολιτικό δράμα που βιώνει η ΔΗΜΑΡ, καλό είναι να υπενθυμιστεί η αξία της σιωπής που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν όταν έπρεπε να βρει τρόπο άρσης ενός αδιεξόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου