Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά...


Το "τετράδιο εξόδου" με χαρά φιλοξενεί το πρώτο κείμενο του καλού φίλου Δήμου Αργυράκη, σε μια συνεργασία που φιλοδοξεί να πλουτίσει με τη ματιά του την δική μας οπτική. Ο αρθρογράφος -με καταγωγή την Καβάλα, Κρητικός από τον πατέρα του- ζει τα τελευταία χρόνια στο νησί. Διδάσκει Μαθηματικά σε Λύκειο του νότου. Σύντροφος από τα χρόνια του ΡΗΓΑ, αποκομμένος τα τελευταία χρόνια από την κομματική ζωή, διατηρεί τη φρεσκάδα των πρώτων ιδεών. 

Υπογράφει με τα αρχικά του: Δημ.Αρ. 



γράφει ο Δημ.Αρ.

Σε συνεδρίαση κομματική βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη. Συνεδρίαση με θέμα  "τη συγκρότηση του οργάνου σε σώμα..."  ή σε απλά ελληνικά την εκλογή του γραμματέα και της γραμματείας του. Συνεδρίαση πρώτη και πανηγυρική Ο πλειοψηφών "άνοιξε" την διαδικασία και όπως όλοι γνωρίζαμε θα την "έκλεινε" μια ώρα αργότερα, μιας και ήταν ο υποψήφιος - από την πλειοψηφία - για την θέση του γραμματέα.

Εκείνος είχε επιφορτιστεί να παρουσιάσει  την "άλλη"  πρόταση  -το έκανε με τρόπο κομματικό, στην καθορισμένη σειρά και χωρίς άγχος έκλεισε την τοποθέτηση του.  Για τις θέσεις στην γραμματεία είχε φροντίζει το καταστατικό και η αναλογική επροσώπηση των τάσεων του Κόμματος, οπότε έκπληξη καμμιά!

Βρισκόταν σε όργανο μετά από κάμποσα χρόνια: από την έκπληξη στην πλήξη. "Πέρασε" και η διαδικαστική πρόταση που έκανε: "ο σύντροφος γραμματέας και η νέα γραμματεία να ολοκληρώσουν έναν κύκλο επαφών με τα μέλη του πολιτικού οργάνου, να δουν διαθεσιμότητες και διαθέσεις και στην επόμενη συνεδρίαση να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την δράση της Οργάνωσης μας, στους νέους δύσκολους καιρούς".

Η συνεδρίαση έφθανε στο τέλος, όταν ένας σύντροφος έθεσε το θέμα της συμμετοχής στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς: "Απαιτούν τιμή οι αγώνες... σήμερα που η καπιταλιστική αναδιάρθρωση... η εργατική αντεπίθεση είναι... το Κόμμα μας. Οφείλουμε όλοι να βρεθούμε με τα πανό και τα διακριτικά μας... Και στην πράξη να καταδικάσουμε... Με την παρουσία μας να ανατρέψουμε το κλίμα... ". 

Μιλούσε πολύ - όση ώρα τον ακούγε και σημείωνε στο τετράδιο του- σκέφτοταν να "ολοκληρώσει" για να τελειώνουμε... Η Άνοιξη τριγύριζε -μέσα στο κέντρο της πόλης- και τον περίμενε στο γνωστό τους στέκι!

Μιλούσε ακόμα, μα η ένταση της φωνής του φανέρωνε ότι πλησίαζε στην κορύφωση! Ήρθε με τη φράση: "Δυό πράγματα να κάνει ένας αριστερός το χρόνο... το ένα είναι η συμμετοχή του στην πορεία της Πρωτομαγιάς!  Το δεύτερο η πορεία του Πολυτεχνείου!!"... 

Μάζεψε το τετράδιο του. Βιαζόταν!  Τώρα, χρειαζόταν ένα ποτό. Συννενοήθηκε με τον νέο γραμματέα για το δελτίο τύπου και βγήκε. Το ανοιξιάτικο αεράκι του έκανε καλό.

Έφερε στο μυαλό του συντρόφους που ζουν με την ποίηση, έφερε στο μυαλό του στιγμές ποιητικές.  Λυτρώθηκε. Μα η Άνοιξη άφαντη! Έμεινε στο μπαρ για ένα δεύτερο ποτό! Η Πρωτομαγιά του Διονύση του κράτησε παρέα: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου