Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η ευθύνη του πρώτου


Μετεκλογικές σκέψεις και αναγνώσεις. Ας αρχίσουμε από τον πρώτο, τον νικητή των εκλογών. Ο φίλος και σύντροφος Κώστας Κασαπάκης γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ.



Η ευθύνη του πρώτου
γράφει ο Κώστας Κασαπάκης


Πρώτο κόμμα. Για πρώτη φορά πανελλαδικά.
Για δεύτερη φορά στην Κρήτη μας. Με νέα όμως πρωτιά. Μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα των συγκυβερνώντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη μεριά. Κανένας Δήμος .Ούτε καν συμμετοχή στο δεύτερο γύρο.
Υποχρεωτική η αντιπαραβολή.
Την επόμενη φορά δεν θα μας το συγχωρήσουν οι πολίτες.
Οι αρκετά ωριμότεροι πολίτες.

Που μας έδειξαν με τον κατηγορηματικότερο τρόπο ότι ξεχωρίζουν τη μία κάλπη από την άλλη και μας είπαν ότι οι καιροί που έτρεχαν πίσω από όποιον διόριζε το κόμμα τους για δήμαρχο, πέρασαν.

Που άφησαν, για πρώτη ή δεύτερη φορά,  το κόμμα που ψήφιζαν πολλές δεκαετίες, και άκουσαν το μήνυμα μας για την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά είχαν τη δική τους γνώμη για το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη τους.

Όπως την έχουν και για τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, του συνεταιρισμού τους, του πολιτιστικού τους, του  συλλόγου γονέων στο σχολειό των παιδιών τους. Μακάρι να συμπίπτουμε και εκεί. Αν όμως έχουν διαφορετική γνώμη, η δική τους πρέπει να περνάει.

Πρόκληση, στις αναλύσεις που θα κάνουμε, να υπερβούμε τα συνηθισμένα. Να πούμε καθαρά ότι κάναμε λάθος και με ειλικρίνεια θα το ξαναδούμε. Και θα το ξαναδούμε όχι μόνο κλεισμένοι στα γραφεία μας, αλλά αφού τους ακούσουμε, μαζί τους, εκεί που ζουν και εργάζονται. 

Πρόταση: Αναγνωρίζοντας την ανάγκη το ποσοστό των ευρωεκλογών να μην μείνει σταθμός, αλλά να γίνει αφετηρία για την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σωστά διακηρύττουμε ότι δεν θα μπορέσει μόνη της, με εργολαβική ανάθεση, να αλλάξει την πορεία της χώρας, να κηρύξουμε "πορεία στο λαό"  με μετρήσιμο στόχο μια γενναία αύξηση των μελών του κόμματος.


πηγή: εφημερίδα Η ΠΑΤΡΙΣ [έντυπη έκδοση]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου