Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αντώνης Ανηψητάκης Τρία ποιήματα



ποιητικό ανθολόγιο 2014

[ με κοσμήματα αγαπημένων εικαστικών... ]


 

Συστήματα και Εξισώσεις

οι αριστεροί το συνηθίζουμε
να μιλάμε με εξισώσεις
και να τις λύνουμε στο πι και φι
οι αλλόδοξοι συνομιλητές μας
δεν έχουν καμιά τύχη

τώρα, αν η ζωή τις λύσεις μας
δεν επιβεβαιώνει
φταίει φυσικά το σύστημα
των εξισώσεων

 

Δύο

Mονόδρομοι δεν υπάρχουν
Δύο οι τρόποι να δεις το σύμπαν
με τηλεσκόπιο ο ένας
μέσα απ’ τα μάτια σου ο άλλος
Δύο και τα μεγάλα κόμματα
Oι ερωτευμένοι και οι άλλοι


Γραμματική

Oι εγκλίσεις
στον έρωτα
αλλάζουν
η προστακτική ας πούμε
γίνεται ικετευτική
"Aγάπα με" 







Αντώνης Ανηψητάκης Ποιήματα [από την ιστοσελίδα Λασίθι στην Πλώρη

 
Το ποιητικό ανθολόγιο φιλοξενεί τον μήνα Μάϊο τον καλό μας φίλο Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλο. Μια συνάντηση της φωτογραφίας και του λόγου, ένα ζήτημα που και εκείνον απασχολεί. Θα δώσουμε τη δική μας οπτική. 
 
Ο Π.Π. γεννήθηκε το 1958 στα Προσφυγικά της Πάτρας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής. Εργάζεται στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Πάτρας. Η φωτογραφία, νεανικός έρωτας, επανήλθε τα τελευταία χρόνια πιο απαιτητική και πιο ώριμη. Τις ελεύθερες ώρες του κλέβει στιγμές των δρόμων και των ανθρώπων και τις κλείνει σε φωτογραφίες
Ευαίσθητος πολίτης μέσα από την εθελοντική ομάδα δράσης και ενεργοποίησης «Patrinistas»,  συμβάλει θετικά στην κοινωνική αλληλεγγύη της πόλης του.
Διατηρεί τον δικό του προσωπικό ιστότοπο όπου αναρτά έργα της φωτογραφικής του τέχνης καθώς και κείμενα θέσεων απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα. [πηγή]


Ο Αντώνης Ανηψητάκης είναι γνωστός στους αναγνώστες του "τετραδίου". Σε άλλες στήλες θα διαβάσετε την πολιτική του δραστηριότητα, δίνει την μάχη για την περιφέρεια Κρήτης, από την πρώτη θέση ευθύνης. Εδώ σταθείτε λίγο ή και περισσότερο στην ποίησή του. Οι λέξεις, οι ψίθυροι και η σιωπές της μια νέα γλώσσα διδάσκουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου