Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κουράκης: και Κουρασμένος και Κουραστικός


Ως γεωπόνος προσυπογράφω την πρόταση περί "αγρανάπαυσης" και των πολιτικών, 
όπως εύστοχα προτείνει ο κ. Ξυριτάκης. 
Καταθέτω επικουρικά και τα ευεργετικά αποτελέσματα της... αμειψισποράς!
Α.ΣΤΕΓΟΣ


γράφει ο Δημήτρης  Ξυριτάκης
 
Πριν από ένα μήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης  ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019, εφόσον επανεκλεγεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ότι μένει πιστός στην πρόταση που έκανε να μην υπάρχει τρίτη θητεία για τους δημάρχους, διότι «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει», όπως είπε. 

Απαντώντας εξάλλου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών κ. Γ. Καμίνης στο ερώτημα αν θα διεκδικήσει και τρίτη τετραετία στην περίπτωση που επανεκλεγεί δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή όπως το βλέπω, νομίζω ότι θα ήταν too much τρίτη θητεία.  Δηλαδή οκτώ χρόνια συνολικά και κάτι μήνες νομίζω ότι κάποιος έχει διαγράψει πλέον τον κύκλο του ως Δήμαρχος και πρέπει να αποσυρθεί." 
Στις παραπάνω δηλώσεις εκφράζεται μια μεγάλη αλήθεια: Η μακρά παραμονή του ίδιου προσώπου στο ίδιο αξίωμα, αποτελεί από μόνη της την σοβαρότερη αιτία μιας αναπόφευκτης αποτυχίας.


Τι περισσότερο άραγε θα προσφέρει στον τόπο του ένας Δήμαρχος την τρίτη και πολύ περισσότερο την τέταρτη τετραετία, αφού στα οκτώ χρόνια ή τα δώδεκα χρόνια που προηγήθηκαν δεν ολοκλήρωσε το έργο του; 

Το ερώτημα αυτό πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους δημότες του Ηρακλείου,  δεδομένου ότι ο εκ των υποψηφίων κ. Κουράκης, με συνεχή θητεία ως δήμαρχος από το 2002!!!!!!,  διεκδικεί και πάλι τον Δήμο. Η μακρά παραμονή ενός ανθρώπου στο ίδιο αξίωμα άλλωστε, αρκεί από μόνη της για να οδηγήσει στις ακόλουθες παθογένειες:

1. Την ηθική και πολιτική διαφθορά, με την δημιουργία πελατειακών σχέσεων και προσωπικών στρατών στη βάση ατομικών "διευθετήσεων" (δηλαδή ρουσφετιών).
2. Την δημιουργία προϋποθέσεων για παράνομο πλουτισμό του ίδιου,  των συγγενικών του προσώπων αλλά και των υποστηριχτών του.
3. Την παραμέληση του θεσμικού του ρόλου και την επικέντρωση όλων των ενεργειών του στο να μην χάσει την καρέκλα του, την αλαζονεία και την αίσθηση παντοδυναμίας. 

Στην χώρα μας δυστυχώς δεν έχει ακόμη θεσπιστεί χρονικό όριο ως προς τη  θητεία στα αιρετά αξιώματα, με εξαίρεση την θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, (άρθρο 30 του Συντάγματος), ο οποίος άλλωστε έχει εξαιρετικά περιορισμένες αρμοδιότητες. Τέτοιο όριο  προτείνεται πλέον από τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης για την  θητεία του πρωθυπουργού, αλλά και αυτές των περιφερειαρχών, των δημάρχων και των συνδικαλιστών.




Στο μεταξύ και μέχρι την συνταγματική αναθεώρηση, ας βοηθήσουμε εμείς με την ψήφο μας τον κ. Κουράκη να ξεκουραστεί, να ενεργοποιηθεί και σε κάποιο άλλο "επάγγελμα", να κάνει λίγο "αγρανάπαυση", η οποία ως γνωστόν είναι εξαιρετικά ευεργετική για τα χωράφια, γιατί λοιπόν όχι και για τους πολιτικούς;


Ο κ. Δημήτρης Ξυριτάκης είναι δικηγόρος και συγγραφέας,
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 
με το συνδυασμό "Δύναμη Πολιτών" του κ. Β.Λαμπρινού.
 
 
μικρό σχόλιο: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1986 Με το εκλογικό μου βιβλιάριο... "λευκό". Πρώτη φορά... στην κάλπη της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ." Εκλογικός αντιπρόσωπος. Κάποιες στιγμές, σαν το σαράκι, σε τρώει ένα "αν"... Καλή επιτυχία, κ. Ξυριτάκη!
 
πηγή Prisma News
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου