Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Καθημερινές ιστορίες...


γράφει ο Δήμος Αργυράκης
Ιστορία πρώτη

Ο μπαμπάς ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δει την αδελφή του. Εκείνη, τον εφοδίασε με ένα εισητήριο απεριορίστων διαδρομών και για όλα τα μέσα. Δεν το ακύρωσε ποτέ κατά την επταήμερη παραμονή του στην Αγγλική πρωτεύουσα. Την ημέρα της αναχώρησης του το χάρισε, γεμάτος υπερηφάνια στην αδελφή του.

Ο γυιός ένας άνεργος, ένας άεργος, με μια κουβέντα ένας ανεπρόκοπος. Του φταίει όλο το σύστημα, το κράτος. Τα γνωστά. Όλη μέρα, κάθε μέρα γυρίζει στα καφενεία.

 


Σκέφτομαι το περιβάλλον που μεγαλώνει ο μικρός γυιός και εγγονός. Ελπίζω πάντα στην συνδρομή της μητέρας του, η οποία είναι μια γλυκύτατη κυρία...

7 Αυγούστου `15



Το "τετράδιο εξόδου" με χαρά φιλοξενεί την πρώτη ιστορία του καλού φίλου Δήμου Αργυράκη, σε μια νέα στήλη που φιλοδοξεί να πλουτίσει με τη ματιά του την δική μας οπτική. Ο αρθρογράφος -με καταγωγή την Καβάλα, Κρητικός από τον πατέρα του- ζει τα τελευταία χρόνια στο νησί. Διδάσκει Μαθηματικά σε Λύκειο του νότου. Σύντροφος από τα χρόνια του ΡΗΓΑ, αποκομμένος τα τελευταία χρόνια από την κομματική ζωή, διατηρεί τη φρεσκάδα των πρώτων ιδεών. 

2 σχόλια: