Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Σημεία των καιρών!

γράφει ο Πάνος Σκοτινιώτης

Και καλά, να δεχτούμε ότι η μνημονιακή μετάλλαξη ήταν αναγκαία για να αποτραπεί η «ανατίναξη του κράτους». 

Η μετάλλαξη όμως -και μάλιστα οικειοθελώς- στο θέμα του εκλογικού νόμου, τι είναι; Ο Ν. Βούτσης, λοιπόν, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο αλλαγής ή τροποποίησης του εκλογικού συστήματος. «Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς», διαπίστωσε ο Ν. Βούτσης, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μόνο με τη συνταγματική αναθεώρηση! Δηλαδή, ψυχή βαθειά! 

Από πότε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τακτικισμό την αλλαγή του εκλογικού συστήματος με νόμο; Να θυμηθούμε πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στη Βουλή προτάσεις νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος; Ας περιοριστούμε μόνο στην τελευταία, την οποία κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2012, δηλαδή λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στον ένα πόλο του νέου «μικρού δικομματισμού», η κοινοβουλευτική του ομάδα με επικεφαλής τον Αλ.Τσίπρα και οι δύο ανεξάρτητοι τότε βουλευτές, Σ.Σακοράφα και Π.Κουρουμπλής. 

Σημεία των καιρών!




σχόλιο "τετραδίου": Αυτό που ακούμε από χθές πως ''η συμφωνία καθαρογράφεται'', κάτι μας θυμίζει;  Κάτι μας θυμίζει από το πρόσφατο παρελθόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου