Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τα δεύτερα, δικά μου! [02.08.2015]



Λείψαμε έναν μήνα διακοπές και η τρόικα έγινε κουαρτέτο... 


Τραμπάλα μεταξύ ψευδαισθήσεων και ενός καταστρεπτικού plan B. Η αποτυχία βαθαίνει σε θολά νερά. Τακτικισμός μπροστά στο χάος. Ζούνε πάντα σε έναν παράλληλο κόσμο. Στήσανε ένα σκηνικό με "πραξικόπημα". Αδιόρθωτοι, επικίνδυνοι και αδιάβαστοι. Μετά την συμφωνία άρχισαν τα παράδοξα. Μεταμφιεσμένοι "επαναστάτες" καταψήφισαν το κορυφαίο νομοσχέδιο και δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει - όσο βέβαια η τελευταία μπορεί και θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ότι κάθε εξουσία έχει τη δική της αισθητκή. Η δεύτερη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει Χαϊκάλη και Πουλάκη... Μια μέρα η χώρα θα καταρρεύσει. Κυρία και πάντα αξιοπρεπής. 


Επιστρέψαμε. Έναν μήνα λείψαμε...
  
Υπουργοί της "πρώτης φοράς αριστεράς" συναντούν και συζητούν με τους εκπροσώπους των δανειστών. 
ΥΓ. Διαβάζουμε πάντα την Μαργαρίτα
Α.ΣΤΕΓΟΣ [02.08.2015]


1. Στη χυδαιότητα της βίας καταθέτεις την καλή σου ανατροφή. Σερβίρεις ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Καθαρίζεις με ευγένεια το φθαρμένο τραπέζι. Το τασσάκι είναι πάντα καθαρό και ο ελληνικός στο μπρίκι. Φέρνεις με τέσσερις κινήσεις στην αέναη συζήτηση μικρές λεπτομέρειες αισθητικής. 

2. Πλανόδιοι, άστεγοι και πένητες. Μονάχα λίγο σπόρο είχαμε στις αποσκευές μας. Απαρχαιωμένες τεχνικές καλλιέργειας και το χωράφι χρόνια μολυσμένο. 

3. Κατοικούσα τότε κάτω από ένα μεγάλο σκίνο. Μα, η ζωή μου δεν έχει σημασία. Εκείνος, πήγαινε κι ερχότανε σαν τις μεγάλες ιδέες, που συχνά αλλάζουν στα χέρια των ανθρώπων. Αλλά και αυτά δεν έχουν σημασία τελικά. Σημασία έχει η ύπαρξη μια μεγάλης σκιάς που χωράει όλη την καθημερινότητά μας. 

4. Κάποτε θα γράψω για τη σιωπή. Μέχρι τότε θα κάθομαι απέναντι στα μάτια σου.

5. Στιγμή τη στιγμή. Ακούγεται το κλικ της μηχανής. Τελειώνει ο χρόνος των ανθρώπων. Φωτογραφίες επανέρχονται στην μνήμη. Αυξάνει τότε το βάρος μιας αμετάκλητης απώλειας. 

υγ. 
Εξετάσεις
Αριθμοί και γράμματα με τον προκαθορισμένο τρόπο. 


σημείωση: πίνακας της φίλης Μαρίας Σφηνιαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου