Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τα δεύτερα, δικά μου! [23.08.2015]

Κούρασαν το κορμί τους στο παιγνίδι των κορμιών.
Είναι ο κόσμος μια πόλη
δυό άνθρωποι
ένα πιάτο φαγητό
ένα κρεβάτι
ένα αγκάθι
μια αγκαλιά.
 

Τα χέρια σου. Τα χέρια μου.

Ένα μπουκάλι αλκοόλ.
Δυό τσιγάρα. 
Ένα χελιδόνι έτοιμο για το ταξίδι της αναχώρησης. 

ΥΓ. Διαβάζουμε πάντα την Μαργαρίτα
 
Α.ΣΤΕΓΟΣ [23.08.2015]
 
1. Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο πρόεδρος Τσίπρας. Τα λέει στον πρόεδρο Λαφαζάνη για να τ`ακούει ο ίδιος. Μέχρι να καταλάβει, δηλαδή να κατανοήσει, τα λόγια του θα περάσει καιρός. Ο χρόνος στην πολιτική, και αυτό είναι γνωστό, όπως και στη ζωή, στις σχέσεις, στον έρωτα, παίζει ρόλο καθοριστικό. 

Εν τω μεταξύ, ούτε λόγος να γίνεται ποτέ θα τα πιστέψει. Είναι επίσης γνωστό πως δεύτερη ζωή δεν έχει. 


2. Το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ θα διδάσκεται στις σχολές του μέλλοντος. Οι ειδήσεις λένε ότι ο πρόεδρος Φ.Φ.Κουβέλης σκέφτεται την συμπόρευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον ακολουθήσει μερίδα σημαντικών στελεχών. Από την άλλη, ο πρόεδρος Θεοχαρόπουλος θα βρεθεί, οι ειδήσεις το λένε, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, το γράφουμε σε απλά πολιτικά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Θα τον πλαισιώσει μερίδα σημαντικών στελεχών. 

Στα μελλοντικά σεμινάρια και οι δύο πρόεδροι θα εξηγούν τις άοκνες προσπάθειές τους και θα αναλύουν το αποτέλεσμα να εξαφανίσουν από τον χάρτη την ιστορία του ρεύματος της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Θα τους παρακολουθούν και οι δυό μερίδες των σημαντικών κομματικών στελεχών. 


3. Στα σημεία χάσαμε
Στις πρώτες σελίδες 
Ενός γεμάτου βιογραφικού
Πυκνές σημειώσεις 
Μελλοντικών προορισμών.

Στην προτελευταία
Χρεώσεις
Πιστώσεις
Υπόλοιπα
Λογιστικές πράξεις.

Η τελευταία σελίδα
Ακόμη κενή. 

Σύντομα θα πέσουν
Οι υπογραφές.


4. Παλιά ατζέντα
"Ο σ. γραμματέας έγραφε μόνος του, στο μικρό τραπέζι της κουζίνας, τα κείμενά του. Στο διαμέρισμα στη Ρώμη". Για τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ ο λόγος, για τον γραμματέα του Ιταλικού Κόμματος. Η λιτότητα στην πράξη, η απλότητα στην καθημερινή ζωή, η μεγαλοσύνη των ιδεών, η πραότητα και η σύνεση των άξιων. Σκέψεις που μπορεί ο καθένας να κάνει, διαβάζοντας αυτήν την χαρακτηριστική συνήθεια του Ιταλού ηγέτη, ακόμα κι αν υποψιάζεται ότι είναι ένας...ευρωκομμουνιστικός μύθος.

Κάθε φορά που διαβάζω για το μικρό διαμέρισμα στη Ρώμη σταματώ στον ρόλο των αγαπημένων προσώπων. Κάθε φορά που αφήνω το γραφείο και τις εμμονικές μου αναφορές, κάθε φορά που αναζητώ και βρίσκω ένα νέο τραπέζι, ένα νέο σπίτι σκέφτομαι τα αγαπημένα πρόσωπα. Εκείνα που γέμιζαν τη ζωή του Μπερλινγκουέρ, εκείνα που πλουτίζουν τη δική μου ζωή, εκείνα που αγγίζουν τη ζωή όλων μας. Σταματώ στο ρόλο των προσώπων. Των ξεχωριστών ανθρώπων που νοηματοδοτούν εκ νέου τις κοινές μας ζωές. 


5. Αύριο όλα θα έχουν ξεχαστεί
Αύριο όλα θα έχουν ξεχαστεί
Τα σήμαντρα των εκκλησιών
Το φιλί της προδοσίας
Η απουσία.

Αύριο όλα θα έχουν ξεχαστεί.
Η μέρα θα σηκωθεί και θα κινήσει
Θα είναι πάλι η πρώτη μέρα
Μετά την καταστροφή.


υγ. Καθώς αποχωρούν ένας ένας οι χορευτές από την πίστα παθαίνει μια κρίση ισορροπίας η ορχήστρα στο πάλκο. Κανείς δεν αναζήτησε τον μαέστρο.  

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου