Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αντισυγκεντρώσεις... "αριστερές"

Με τους φίλους της Επιτροπής Χανίων με συνδέουν κοινές αγωνίες. Με τον τρόπο παλιών συντρόφων έχω το θάρρος να προτείνω θέμα για την επόμενη εκδήλωσή τους. Μια δημόσια προβολή της ταινίας "Ζ" του Κώστα Γαβρά...

Αντώνης Ν. Χελιδώνης


Ανακοίνωση της Επιτροπής Χανίων «Πρωτοβουλία για την Παιδεία 2015»

Σήμερα [χθες 4 Ιουνίου 2015] η Οργανωτική Επιτροπή Χανίων της «Πρωτοβουλίας Παιδεία 2015» οργάνωνε συζήτηση για την Οικονομία και την Παιδεία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.
Στην εκδήλωση προσήλθαν πάνω από 200 πολίτες και μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των θεσμών της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος Χανίων), του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Επιμελητηρίων. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την συμπαράσταση, την τόλμη και την γενναιότητά τους απέναντι στα φαινόμενα βίας που υπέστησαν. Βία από ομάδα ακροαριστερών μιας μειοψηφίας, που επιδιώκει να τρομοκρατεί χρόνια τώρα την κοινωνία των Χανίων.

Η Πρωτοβουλία Χανίων πιστή στις αρχές του Διαφωτισμού και στη φράση του Βολταίρου «διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα δώσω και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για να έχεις το δικαίωμα να λες την άποψή σου», τους πρότεινε να συμμετάσχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθούσε. Όμως αυτοί, πιστοί στον σκοταδισμό που απαγορεύει την έκφραση αντίθετης άποψης, επέλεξαν τη φίμωση με το μόνο όπλο δηλαδή που διαθέτουν, δηλαδή την ωμή βία. Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός στόχος τους.

Αυτά τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν στην συνέχιση των προσπαθειών μας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εμποδίσουμε την οπισθοδρόμηση στην παιδεία και την εξαθλίωση των πολιτών.

Τέλος επειδή τα σημερινά επεισόδια θίγουν τους θεσμούς και την ίδια δημοκρατία στον πυρήνα της καλούμε τους βουλευτές Χανίων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. 
Χανιά, 5/6/2015

σημείωση: 
Τίτλος και φωτογραφία αυστηρές επιλογές του "τετραδίου"

2 σχόλια:

  1. [με διαφορά μιας μέρας] ...και ήρθε η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων και ολοκλήρωσε τη μεγάλη εικόνα.
    Καλή δύναμη, Αντώνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή