Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

LGBTQI+ Pride Κρήτης

Στις 26-27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο, το 1ο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας LGBTQI+ Pride Κρήτης.

Το διήμερο πολύχρωμο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες με συζητήσεις και ομάδες εργασίας για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα, συναυλίες, πάρτι και φυσικά πορεία διεκδίκησης και υπερηφάνειας στην πόλη του Ηρακλείου. [αναλυτικά το πρόγραμμα]


Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι "ένα τέτοιο Φεστιβάλ στο κέντρο του Ηρακλείου και μάλιστα εν καιρώ θεσμικής εκπροσώπησης του φασισμού, θέτει άτομα, φορείς, χώρους και συλλογικότητες προ των ευθυνών τους. Οι σκοταδιστικές εξάρσεις σεξισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας, μας πεισμώνουν αντί να μας αποθαρρύνουν, αφού αναδεικνύουν όλα τα στερεότυπα και τις εξουσίες στα οποία στεκόμαστε ενάντια".

Οι διοργανωτές καλούν φορείς, ατομικότητες και συλλογικότητες να τοποθετηθούν δημόσια και να στηρίξουν το Φεστιβάλ δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, τόσο με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις του, όσο και με τη συμμετοχή τους στην Πολύχρωμη Πορεία που θα λάβει χώρα το πρωί (12.00) του Σαββάτου 27 Ιουνίου, ενάντια σε ομοφοβία, σεξισμό, τρανσφοβία και κάθε μορφή καταπίεσης.

Το "τετράδιο εξόδου" θα είναι εκεί. Εύχεται να συναντηθεί με πολλούς, πολλές, πολλ@! Στην σελίδα του LGBTQIplusPride Κρήτης δείτε κείμενα στήριξης φορέων και συλλογικοτήτων. Είναι στοιχείο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο. Στην απέναντι μεριά, κάτι για το οποίο είμασταν σίγουροι, η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει... λαϊκό γλέντι. Μη τυχόν και ξεφύγει κανείς, καμιά, κανέν@...

Δυστυχώς, κάπου στη μέση με μια "διάθεση οπισθοχώρησης" ο Δήμος Ηρακλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου