Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Οι "κακοί" ξένοι: πρόεδρος Ολάντ

"Οι Ελληνες αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα, είναι επιλογή τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ", είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σήμερα το πρωί μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου με στόχο να εξεταστεί πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην Ελλάδα και στη Γαλλία και με ποιο τρόπο μπορούν τις επόμενες ημέρες να συνομιλήσουν ώστε να επιλύσουν αυτή την κρίση.
 
Παράλληλα κάλεσε την ελληνική πλευρά αν το επιθυμεί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. "Απομένουν λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση. Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις", είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι αυτό εναπόκειται αποκλειστικά στους Ελληνες να το πουν.

"Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο. Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση", κατέληξε.

Ο καλός Έλληνας. Ο υπουργός των Εξωτερικών, κος Ν.Κοτζιάς: "Το δημοψήφισμα αποτελεί τμήμα της διαπραγμάτευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου