Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρώπη – Οικολογία συμπλέει με το Ποτάμ

Σήμερα Παρασκευή , 2 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του κινήματος “Ευρώπη-Οικολογία” στην Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28, στην Πλάκα παρουσία και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.


Μέσα στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων, είναι απαραίτητο, όλοι οι ενεργοί πολίτες να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και να συμβάλλουμε στην έξοδο από την πολλαπλή κρίση: κρίση πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, περιβαλλοντική.

Γι αυτό και όλοι εμείς στην ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ στηρίζουμε το ΠΟΤΑΜΙ ως το μόνο ελπιδοφόρο πολιτικό ρεύμα, τόσο εν όψει των προσεχών εκλογών, όσο και σε όλη την προσπάθεια “να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”. Αυτή η θέση συμβαδίζει απολύτως με τη θέση μας για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη: οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στηριγμένη στις νέες τεχνολογίες, στις καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις, στην κυκλική οικονομία, στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα με κοινωνική ευθύνη, λογοδοσία και θέσεις εργασίας, καθώς και σε μια δημόσια διοίκηση αξιοκρατική και όχι πελατειακή. Η περιβαλλοντική προστασία και η ευημερία δεν είναι μεταξύ τους αντίθετες, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλα τα παραπάνω είναι άρρηκτα δεμένα με την αταλάντευτη Ευρωπαϊκή μας πορεία.


 
Δίπλα στα ιδιαίτερα προβλήματα της χώρας μας, υπάρχει και το μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, που τις επιπτώσεις της τις βιώνουμε ήδη στην καθημερινότητά μας, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η ανάσχεση αυτών των επιπτώσεων, καθώς και τα μέτρα προσαρμογής σε αυτές είναι θέμα επιβίωσης και καθήκον όλων μας. Δεν είναι δίκαιο να την πληρώσουν οι φτωχότεροι, οι νεώτεροι και οι μελλοντικές γενιές. Είμαστε βέβαιοι πως η σύμπλευσή μας με το Ποτάμι θα συμβάλει στην προώθηση πολιτικών γι αυτόν το στόχο.

Καλούμε τον κόσμο της πολιτικής οικολογίας να ενώσει τις δυνάμεις του, ώστε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να βγει δυνατό στις προσεχείς εκλογές και αυτοί οι στόχοι, τόσο κρίσιμοι για τη χώρα μας, ν’ αρχίσουν να προωθούνται αποτελεσματικά.

Το κείμενο υπογράφεται από τη διοικούσα επιτροπή της Ευρώπης – Οικολογίας:
Αλέκα Μελιάδου
Δημήτρης Στασινόπουλος
Κωνσταντίνος Κατώπης
Μελίττα Γκουρτσογιάννη

1 σχόλιο:

  1. Η είδηση από το in.gr συμπληρώνει την εγγραφή: "Τη συνεργασία του με το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη ανακοινώνει ενδεχμένως την Παρασκευή η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Κατά πάσα πιθανότητα, ο κ. Βαλλιανάτος θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή