Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η πρωτοβουλία των "58" χειραφετείται!


γράφει ο Αχιλλέας Γραβάνης


Οι διαδικασίες της Πρωτοβουλίας των "58" για την ανανέωση και την ανασύσταση του μεσαίου χώρου που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, προχωρούν πλέον στην δημιουργία και την πανελλαδική διάχυση της Νέας Δημοκρατικής-Προοδευτικής Παράταξης (το όνομα είναι προσωρινό, αναζητείται μονολεκτικό νέο όνομα). H Νέα Παράταξη θα έχει παρουσία στις ευρωεκλογές με ευρωψηφοδέλτιο κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, που θα προτείνουν οι "58": οι υποψήφιοι θα σηματοδοτήσουν την ειλημμένη απόφαση των "58" για ουσιαστική ανανέωση: νέοι, επιτυχημένοι στον χώρο τους, γνώστες, άφθαρτοι υποψήφιοι. Οι "58" προετοιμάζουν επίσης προγραμματικές πολιτικές θέσεις σε 4 καθοριστικούς τομείς για την εθνική ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση: 

- Ευρώπη : ποια Ελλάδα σε ποια Ευρώπη
- Κράτος και Πολιτικό Σύστημα
- Οικονομία-Νέα Παραγωγική βάση-Ανεργία 
- Κοινωνικό Κράτος με δικαιοσύνη
Οι πολιτικές θέσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης και τελικής επεξεργασίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Παράταξης τέλος Φεβρουαρίου. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα αποφασίσει επίσης για το τελικό όνομα της Παράταξης και το Ευρωψηφοδέλτιο.

Κάτι νέο γεννιέται και "ενοχλεί" δεξιά και από αριστερά το υπάρχον πολιτικό σύστημα που έχει συνηθίσει σε άλλες διαδικασίες: η κριτική απλοϊκή, αφοριστική, επιφανειακή, με αναμενόμενο σκεπτικό: ΠΑΣΟΚ+, νεοφιλελεύθερο σημιτικό ΠΑΣΟΚ, δεξιοί καθεστωτικοί, πολιτικά αδαείς διανοούμενοι αποκομμένοι από την κοινωνία, κλπ.
Οι κρίνοντες ας περιμένουν να δουν τα δείγματα γραφής των "58": το Ευρωψηφοδέλτιο, τις πολιτικές θέσεις, τους συνέδρους της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης., τις τοπικές επιτροπές. Οι "58" έχουν ένα και μοναδικό επιχείρημα να επικαλούνται την υπομονή των δικαιολογημένα δύσπιστων πολιτών: την επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή τους. 
Ας τους παρασχεθεί ο χρόνος να προσπαθήσουν. Έτσι κι αλλιώς κοντός ψαλμός αλληλούια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου