Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Αθήνα...




Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ομότιμος καθηγητής ηθολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συγγραφέας πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, γνωστός υπέρμαχος της εκκοσμίκευσης, πατέρας του λεγόμενου Νέου Αθεϊσμού και ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science, θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα παραστεί σε δύο εκδηλώσεις.

Η Ένωση Αθέων σε συνεργασία με τα Public, με τις εκδόσεις ΚΑΤΟΠΤΡΟ, και την υποστήριξη της Ένωσης Ουμανιστών/στριών Ελλάδας, του THE HUB, και του HUB SCIENCE σας προσκαλούν την Παρασκευή 24 Απριλίου, ώρα 19:00 στο THE HUB  (Πειραιώς 133, & Αλκμήνης 12). Ο διάσημος επιστήμονας και συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Τη συζήτηση συντονίζει η υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Αθέων, Ελίζα Γκορόγια  ενώ τον Ρίτσαρντ Ντόκινς συστήνει στο κοινό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Η Ένωση Αθέων θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό το Σάββατο 25 Απριλίου από τις 11:00 στο Αμφιθέατρο “Αθήνα 9.84” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα μιλήσει στην ημερίδα  «Ο Άνθρωπος και η πορεία του προς τη Γνώση ενίοτε μέχρι αυτοθυσίας».
Το συνέδριο διοργανώνει Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Απόλλωνος Ναός” με αρωγό τον “Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων”, την συμβολή του Πολιτιστικού Συνδέσμου “ΣΑΦΕΜ”, και είναι αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία (370-415 κ.ε.) επ’ ευκαιρίας των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια. Μια προσωπικότητα διεθνώς ανεγνωρισμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, που εθυσίασε την ζωή της στο βωμό της Γνώσεως. Ένα σύμβολο της Ελευθερίας και της Ακεραιότητας. 
Προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών όπως ο Ρ. Ντόκινς, ο Δ. Νανόπουλος, ο Δ Σιμόπουλος και άλλοι, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς είναι ομότιμος καθηγητής ηθολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία στην επιστήμη και στα γράμματα. Μάλιστα, το 2007, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Εκτός από τις σημαντικές εργασίες του στο πεδίο της βιολογίας, ο Ντόκινς είναι ευρέως γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τον αθεϊσμό και τη θεωρία της εξέλιξης, καθώς και για την εναντίωσή του στον δημιουργισμό, στην θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού και στην θρησκεία.
Διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει θεός και ότι η πίστη σε μια θρησκεία είναι ψευδαίσθηση. Εξαιτίας των απόψεων του αυτών έχει εκατομμύρια φίλους, αλλά και άλλους τόσους εχθρούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ωστόσο, έχει δει τα βιβλία του να μεταφράζονται σε 31 γλώσσες, ενώ τα ΜΜΕ αναφέρονται συχνά σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον όρο «ροτβάιλερ του Δαρβίνου». 
Είναι ο πατέρας του Νέου Αθεϊσμού και ο ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science. Βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίσημες εκδηλώσεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου