Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Μία Κυριακή κάθε μήνα…
Μία Κυριακή κάθε μήνα…

μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για τους υγρότοπους του Ηρακλείου! Στις 26 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στο Φαράγγι Κρατερού σας περιμένουμε για το πρώτο μας ραντεβού.

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές και ξεναγήσεις στους "γνωστούς-άγνωστους" υγρότοπους του νομού Ηρακλείου. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων.

Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 26 Απριλίου, στις 11:00 π.μ στο Φαράγγι Καρτερού, στην έξοδο του φαραγγιού, στην τοποθεσία Μέσα Καρτερός. Με την βοήθεια του Περιβαλλοντολόγου Θάνου Γιαννακάκη θα έχουμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε διάφορα είδη οδοντόγναθων, γνωστά και ως λιβελούλες, ενώ θα ανακαλύψουμε τα πλάσματα που κρύβονται στα νερά ενός υγρότοπου. Παράλληλα, θα τρέχουν δραστηριότητες και για τους μικρούς μας φίλους. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, η πρόσβαση στην περιοχή είναι περιορισμένη. Γι αυτό, προτείνουμε στους φίλους οδηγούς, να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο τέλος της ασφαλτοστρωμένης οδού και να συνεχίσουν πεζοί μέχρι την έξοδο του Φαραγγιού στην περιοχή Μέσα Καρτερού (στο πικ νικ). Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 20 λεπτά και δεν έχει δυσκολίες.

Κάθε μήνα λοιπόν, δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε  ε δ ώ

 
Περισσότερες πληροφορίες:
Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου