Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Καθημερινές αντιστάσεις


Τώρα που τα καταγράφεις αυτά έρχεται στο μυαλό σου εκείνη η ωραία γυναίκα που είχες γνωρίσει ένα βράδυ, πολλά χρόνια μετά, σε μια κοινωνική συναναστροφή. Ήταν όμορφη στην ωριμότητά της, γελούσε και είχε μια σειρά ωραία δόντια. Ένιωσες την ανάγκη να της το πεις. Χαμήλωσε τη φωνή της και, γελώντας πάντοτε, σου είπε πως τα δόντια δεν είναι δικά της, είναι του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Έτσι σου είπε, γελώντας.

Χρίστος Ρουμελιωτάκης 


Ο ποιητής  καταγράφει την πορεία του, ένα δοκίμιο αυτογνωσίας.  Παραδίδει στον αναγνώστη ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΥΦΑΛΩΝ ΟΠΛΩΝ από τις  εκδόσεις Τυπωθήτω στην Αθήνα του  2009. Ένα βιβλίο με αυτοβιογραφικά κείμενα.

Η κ. Ελισάβετ Κοτζιά σε ένα κείμενό της για το βιβλίο αυτό στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει: "Βγαίνοντας από τη Βουλή το 1967, ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δηλώσει περιστοιχιζόμενος από τους βουλευτές του ότι «αν ήθελε επιχειρηθεί η επιβολή δικτατορικού καθεστώτος, θα γίνει εξανάστασις». Και ο δημοτικός σύμβουλος Χρίστος Ρουμελιωτάκης είχε εισηγηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, τη συνέγερση του λαού με κωδωνοκρουσίες και την πορεία του στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα συνέκλιναν οι πορείες όλων των ελεγχόμενων από την Αριστερά δήμων. Κανείς δεν προέβλεψε πως ο λαός που κατέκλυζε μαχητικά τους δρόμους στην αποστασία του 1965, θα κλεινόταν σπίτι του με την επιβολή του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου".

Αξίζει να διαβαστεί. Αξίζει να διαβαστεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου