Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

"Μια Κρήτη": Έρευνα για την αυτοδιοίκηση


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία "τρέχει" στην επίσημη ιστοσελίδα της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών "Μια Κρήτη". Μια έρευνα για την αυτοδιοίκηση. Απαντήσεις σε ερωτήματα που πρέπει να δοθούν, απαντήσεις ως εργαλείο πολιτικής ανάλυσης και πράξης. 

Σημειώνουν οι διαχειριστές της σελίδας: "Η "Μια ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος" ξεκινά μια έρευνα για τα πραγματικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης που τείνουν άλλη μια φορά να αποκρυβούν από το παλαιοκομματικό σύστημα που απαξιώνει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοσκόπηση αποβλέποντας στις εντυπώσεις της εκλογικής βραδιάς. Η έρευνα είναι ανοιχτή για όποιον αυτοδιοικητικό ήθελε να απαντήσει. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα αναλυθούν σε δημόσια εκδήλωση. Μέσα άπο την έρευνα αυτή φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε τις θέσεις μας".

Να προσθέσουμε ότι το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο ε δ ώ  και να καλέσουμε και εμείς όποιον αυτοδιοικητικό θέλει να απαντήσει. 

Διαβάστε τις πρώτες συμμετοχές: Σταύρος Μπένος:  
"Ύστερα από σαράντα σχεδόν χρόνια στη δημόσια ζωή έχω καταλήξει με έναν τρόπο σχεδόν αξιωματικό – δογματικό, ότι οι δύο μεγαλύτερες άυλες υποδομές των δήμων και των περιφερειών είναι το σύστημα διοίκησης και η καθολική πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση. Το πρώτο προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και το δεύτερο μια στρατηγική ματιά που χωρίς αυτήν ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δρουν στα τυφλά. Χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δεν μπορούν να διοικήσουν αξιοκρατικά και σωστά και χωρίς το πολεοδομικό και χωροταξικό σχέδιο δεν έχουν πυξίδα". και 


Φανούρης Οικονομάκης: 
"Το αναπτυξιακό σχέδιο μιας περιοχής δεν πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης, θα πρέπει να είναι προϊόν συμμετοχής των ανθρώπων για τους οποίους γίνεται με τη βοήθεια και τη συμμετοχή επιστημόνων. Η διαδικασία της εκπόνησης του αναπτυξιακού προγράμματος μιας περιοχής με τη συμμετοχή των δημοτών, είναι το μισό της επιτυχίας του. Το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής εξαρτάται από τους ίδιους τους δημότες και κατοίκους μιας περιοχής".  


Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της έρευνας και θα σας κρατάμε ενήμερους... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου