Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Θέατρο ΙΥΤΤΟΣ Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου


Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου 
του Edward Albee
 

Στην Ιστορία του ζωολογικού κήπου το θέμα του έργου είναι η ανάγκη για επικοινωνία που νιώθουμε οι άνθρωποι και το αφόρητο βάρος της μοναξιάς που αισθάνεται όποιος αναγκάζεται να μείνει μόνος. 

Παρακουλουθούμε τη συνάντηση δύο αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων. Ο Πήτερ είναι ο αστός, ο άνθρωπος που έχει ταχτοποιήσει τη ζωή του σε κουτάκια όπου μέσα σ’ αυτά μπορεί και τη διαχειρίζεται. Ο Τζέρυ είναι μόνος έχοντας τη ζωή του όλη σε εκκρεμότητα. Ο Τζέρυ εισβάλει στη ζωή ενός αγνώστου με σκοπό να δηλώσει την ύπαρξη του κάπου. Να επικοινωνήσει.

Στο τέλος ο εισβολέας καταστρέφεται και αυτός που δέχεται την εισβολή αμφιβάλει για όλα όσα θεώρει δεδομένα και τσαλακώνεται ανεπανόρθωτα. Μετάφραση: Καίτη Κασιμάτη-Μυριβηλή
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κάλλια Σταυρακάκη
Μουσική παραγωγή – Επιμέλεια: Έρη Ζερβάκη
Παίζουν: Γιάννης Λιόκαλος, Αντώνης Ντουράκης


Πληροφορίες: 

Η "Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" θα ανεβαίνει στο "Σπίτι" της Αγίας Τριάδας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984 174 319 Κρατήσεις απαραίτητες, οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες.


Ο Έντουαρντ Φράνκλιν Άλμπι Γ' (Edward Franklin Albee III), γεννημένος στις  12 Μαρτίου 1928,  είναι διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας γνωστός για την δεξιοτεχνική και ψυχρή θεώρηση της σύγχρονης ζωής. Τα πρώιμα έργα του επιδεικνύουν μια μαεστρία και Αμερικανοποίηση του Παραλογισμού που κορυφώθηκε σε έργα Ευρωπαίων θεατρικών συγγραφέων όπως ο Ζαν Ζενέ, ο Σάμιουελ Μπέκετ και ο Ευγένιος Ιονέσκο. Νεώτεροι Αμερικανοί θεατρικοί συγγραφείς όπως η νικήτρια του Πούλιτζερ Πόλα Βόγκελ, αποδίδουν στην τολμηρή μείξη θεατρινισμού και δηκτικού διαλόγου από τον Άλμπι, την αναβίωση του μεταπολεμικού Αμερικανικού θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του '60. Η αφοσίωση του Άλμπι στην εξέλιξη της τέχνης του - όπως αποδεικνύεται σε μεταγενέστερες παραγωγές όπως το The Goat, Or Who Is Sylvia? (2000) - τον οριοθετεί ως ξεχωριστή περίπτωση μεταξύ άλλων Αμερικανών θεατρικών συγγραφέων της εποχής του. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου