Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σιωπηρή Διαμαρτυρία Κατά της Βίας στα Πανεπιστήμια


Από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά της βίας στα πανεπιστήμια λάβαμε το κάλεσμα που ακολουθεί. Θεωρούμε ότι είναι μια εξαιρετική κίνηση, εκφράζει την πλειονότητα των καθηγητών και των φοιτητών. Είναι η ελάχιστη κίνηση, απέναντι σε ένα φαινόμενο διαλυτικό και επικίνδυνο. Η ιδέα μας να πάρει μια πανελλαδική έκφραση είναι ανοικτή. [Α.ΣΤΕΓΟΣ]

 

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα βίας κατά του προσώπου πανεπιστημιακών δασκάλων, κατά της περιουσίας των πανεπιστημίων. Σκοτεινές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα κακοποιούν ανθρώπους των οποίων τις αντιλήψεις δεν εγκρίνουν. Πρόσφατο κρούσμα η επίθεση κατά του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη στη Θεσσαλονίκη. Υπό τις συνθήκες αυτές ακυρώνεται η ίδια η ιδέα του πανεπιστημίου: καταλύεται η ελευθερία της σκέψης, ο κριτικός διάλογος και η ανοχή για την διαφορετική άποψη. Είμαστε πλέον όλοι στόχος.

Επί χρόνια πολλά υπομείναμε την κατάσταση αυτή, για την οποία η πολιτική ηγεσία αλλά και οι διοικήσεις πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του τόπου δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ήρθε όμως η ώρα να διαδηλώσουμε δημοσία την αγανάκτησή μας. Το πανεπιστήμιο είναι το δικό μας σπίτι, των δασκάλων και των φοιτητών. Είναι περιουσία του φορολογούμενου λαού. Δεν ανεχόμαστε πια να το καταστρέφουν κάποιοι στο όνομα της όποιας ιδεοληψίας τους.
 
Καλούμε όσους συμμερίζονται την αγωνία μας να μας συναντήσουν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για μια βουβή και ειρηνική διαμαρτυρία.
 
Το έγκλημα αυτό κατά του μέλλοντος της χώρας και των παιδιών μας πρέπει να σταματήσει εδώ! Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ανοικτά και ζωντανά στη μόρφωση και στην επιστημονική έρευνα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου