Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τοίχοι Καλοσύνης


Κρεμάστρες Καλοσύνης
Μια πρωτοβουλία για τους ανθρώπους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης υλοποιείται στο Ηράκλειο όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Πρόκειται για τους τοίχους της καλοσύνης. Η φιλοσοφία της πρωτοβουλίας είναι απλή. Εθελοντές προμηθεύονται κρεμάστρες και τις τοποθετούν στη γειτονιά τους αφήνοντας εκεί τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ακόμα και ρουχισμό. Στη συνέχεια το δίκτυο της πρωτοβουλίας αναλαμβάνει να ενημερώσει σε ποιες περιοχές υπάρχουν οι τοίχοι της καλοσύνης προκειμένου να φτάσουν οι δωρεές στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Δημιουργήθηκε μάλιστα και σχετική σελίδα στο fb, η οποία θα παρουσιάζει τις επιμέρους δράσεις και θα συντονίζει την όλη προσπάθεια. Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας αναφέρουν:

" Ξεκίνησε και στο Ηράκλειο Κρήτης η προσπάθεια να (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πλέον οργανωνόμαστε, προμηθευόμαστε τα πρώτα μας υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουμε τις κρεμάστρες μας! Σε μερικές ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να ''μεταμορφώσουμε'' τους πρώτους τοίχους από απλούς σε ''Τοίχους Καλοσύνης''! Πώς; απλά τοποθετώντας στον τοίχο μια ''Κρεμάστρα Καλοσύνης''. Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Καλή μας αρχή λοιπόν! ". 

Το "τετράδιο εξόδου" στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. 
Φιλοδοξεί και θα το κάνει 
να φτιάξει τον δικό του " Τοίχο Καλοσύνης"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου