Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σπ.Λυκούδης: Να σταματήσουμε τον κατήφορο της παρακμής...

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ελλάδα 2016

Tην ανάγκη δημιουργίας της μεγάλης Προοδευτικής και Μεταρρυθμιστικής Δημοκρατικής Παράταξης ως ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο και αυτο-προσδιοριοζόμενο πολιτικό φορέα, επανέλαβε ο βουλευτής του Ποταμού και επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, σε πολιτική συγκέντρωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Όπως σημείωσε, ο φορέας αυτός «δεν μπορεί να είναι ούτε  συμπληρωματικός κάποιων άλλων πόλων ούτε ετεροπροσδιοριζόμενος. Μόνο μια τέτοια ισχυρή συσπείρωση προοδευτικών μεταρρυθμιστικών  δυνάμεων μπορεί να ανατρέψει τις σημερινές τάσεις και να αναδιατάξει ριζικά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Είναι, άλλωστε, αναγκαίος δρόμος για να σταματήσουμε τον κατήφορο της παρακμής και να δημιουργήσουμε ρεαλιστικές προσδοκίες στους πολίτες. Αυτός ο φορέας  μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης μιας μεγάλης προσπάθειας προοδευτικών μεταρρυθμίσεων παντού, στο κράτος, την κοινωνία, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Να επιφέρει έναν αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό σεισμό», σημείωσε.

Είναι χαρακτηριστικό, πως απευθυνόμενος στο Ποτάμι, το κάλεσε «να διακηρύξει με ευθύτητα, σαφήνεια και ευθύνη ότι αποσκοπεί να αποτελέσει πρωτοπόρο και ισχυρή δύναμη ενότητας του χώρου αυτού.  Έχει τις δυνατότητες και την αξιοπιστία. Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση και απαιτεί επίπονη προσπάθεια. Μόνο του δεν μπόρεσε να αποτελέσει πόλο έλξης όλων των δυνάμεων όπως θα το επιθυμούσε, μολονότι το άξιζε. Οι ισχυροί πόλοι απαιτούν άλλες προϋποθέσεις και είναι μάλλον αργά για αυτές. ‘Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος δεν μπορεί να ανακτηθεί». «Το Ποτάμι διεξάγει το Συνέδριό του στα τέλη του ερχόμενου μήνα. Αυτό που παραμένει σήμερα ως μεγάλη δυνατότητά του είναι να συμβάλλει με πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί το δικαιούται, στην συγκρότηση του νέου και μεγάλου. Ελπίζω αυτή τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει», τόνισε.

Αναφερόμενος στον φορέα της Μεταρρυθμιστικής Παράταξης, σημείωσε πως στόχος πρέπει αν είναι η δημιουργία μιας «νέας συλλογικής συνείδησης μακριά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Να στήσει ξανά τη χώρα στα πόδια της. Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά για να ξαναβρεί την ισότιμη θέση της στην ευρωπαϊκή και διεθνή οικογένεια. Να επενδύσει την πολιτική της με ήθος, αξίες και σοβαρές προτάσεις. Να συντελέσει σε μια μεγάλη αλλαγή πολιτιστικού και αισθητικού υποδείγματος που έχει ανάγκη  ο τόπος. Να απεγκλωβίσει και να ενθαρρύνει τις δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν και αναμένουν. Να επιβραβεύσει τον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, της εξωστρέφειας, την αριστεία και τον πνευματικό κάματο».

«Υπάρχει αρκετό και προφανές έδαφος συνεννόησης, διαλόγου και κοινών δράσεων που πρέπει να επιδιωχτεί από όλες τις πλευρές σε κάθε δυνατή ευκαιρία με καλή πίστη. Χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς  αποκλεισμούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρώει κανείς τις σάρκες του άλλου, διότι σύντομα όλοι θα γίνουμε βορά άλλων», κατέληξε.


Ολόκληρη η ομιλία του φίλου Σπύρου Λυκούδη  ε δ ώ 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου