Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τα δεύτερα, δικά μου! 07.02.2016

Κούρασαν το κορμί τους στο παιγνίδι των κορμιών.
Είναι ο κόσμος μια πόλη
τέσσερα χέρια
ένα πιάτο φαγητό
ένα κρεβάτι
ένα αγκάθι
μια αγκαλιά.
Ένα μπουκάλι αλκοόλ.
Δυό τσιγάρα. 
 
Ένα χελιδόνι έτοιμο για το ταξίδι της επιστροφής.

ΥΓ. Διαβάζουμε πάντα την Μαργαρίτα
 
Α.ΣΤΕΓΟΣ [07.02.2016]


1. Ήρθε στο όνειρό του μια χιονισμένη πολιτεία. Λευκή παντού, άφηνε χώρο μόνο για ένα πράσινο φύλλο. Ήταν οι άνθρωποι σκυφτοί, περπατούσαν γρήγορα, χανόταν. Δυνάμωνε το χιόνι και οι απουσίες. Εκείνος, μέσα σε μια φαντασίωση, επέμενε να πηγαίνει αργά, να θαυμάσει το νέο τοπίο, να βυθίζεται όλο και περισσότερο στον ύπνο.

Όταν ξύπνησε αντίκρυσε πάνω στο γραφείο του μια βροχή, ένα καλοκαιρινό αεράκι, έναν ήλιο. Δεν είχε ακόμη ξημερώσει. Αχνές προσπάθειες της μέρας είδε από το μεγάλο παράθυρο. Την αναγνώρισε χωρίς κανένα κόπο. Είχε και Εκείνη ξυπνήσει, στο μεταίχμιο της μέρας με τη νύχτα, πολύ νωρίς για τις συνήθειες της. 

2. Οι λέξεις ακροβατούν
Χέρια -μια λέξη ακροβάτης
Η βροχή -δύο λέξεις που πέφτουν
Η ιστορία μας -τρεις λέξεις: δίκτυ ασφαλείας ανύπαρκτο.

3. Δέντρο εκπλήξεων Υπάρχει μια αγκαλιά για όλους, και αγάπη. Για όλους, πάλι και πάλι. Γιατί δεν μπορεί να είναι αλλοιώς. Υπάρχει μια σκιά. Διαλύεται στο φως, δυναμώνει στο σκοτάδι. [πρώτες μέρες του νέου έτους]

4. Πριβέ
Ζήτησαν τραπέζι μοναχικό μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ο μετρ σκίστηκε να εξυπηρετήσει αφού εξήγησε ότι κοστίσει κάτι παραπάνω. Μόλις τσίμπησε ένα γερό χαρτζιλίκι δεν ξαναμίλησε. Πριβέ στο μαγαζί, στο αλκοόλ και στο τραγούδι. Ήρθε η τραγουδίστρια στα πόδια του και τους πήρε την καρδιά. 

Πριβέ στην αγάπη που έχασε. Μεθυσμένοι μπήκαν στο σκυλάδικο κομμάτια έφυγαν. Μόνοι μπήκαν μόνοι έφυγαν. Βρήκαν το αυτοκίνητο, τέρμα η μουσική και στην μικρή εθνική οδό, ξημερώματα πια, τέρμα το γκάζι. 

Πριβέ. Συνάντησαν έναν κομμένο δρόμο. Από εκεί πήγαν. Βρέθηκε το αυτοκίνητο σφηνωμένο κάτω από μια μπολντόζα των δημόσιων έργων.

Πριβέ! Τρεις φίλοι ήταν. Για μιαν αγάπη πήγανε.

5. Καφενείον. Άνθρωποι, στιγμές, αλκοόλ. Ένα τραπέζι, φως εσωτερικό, στιγμιότυπα πυκνής απόλαυσης. Ή μια εκδρομή μαζύ σου, χωρίς σχέδιο. 


υγ. Χάρτινο το φεγγάρι ή αληθινό βόλτες κάνει πάνω από την πόλη/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου