Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ένωση Αθέων: Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση

Η Γραμματεία της Ένωσης Αθέων μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί. 
Περιέχει ένα περιεκτικό και σύντομο απολογισμό για το 2015,  
ένα κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις του νέου έτους 
και την πρόσκληση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας... 
 
Απολογισμός...
Το 2015 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά για την Ένωση σε δράσεις και δημοσιότητα. Αναφερθήκαμε σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με αφορμή την πρότασή μας για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, την ερώτησή μας σχετικά με το κόστος του “αγίου” φωτός, τη συμμετοχή μας στη διαβούλευση για τροποποίηση του ποινικού κώδικα με αίτημα την κατάργηση των άρθρων του ΠΚ περί βλασφημίας. Έντονα ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα των απαλλαγών από το μάθημα των θρησκευτικών και την κατάπτυστη (και παράνομη) τελευταία σχετική εγκύκλιο, ενώ επιδιώξαμε και επιτύχαμε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας ώστε να μεταφέρουμε τις προτάσεις μας για την εκκοσμίκευση της παιδείας.

Από πλευράς εκδηλώσεων, διοργανώσαμε ομιλίες με τους καθηγητές Richard Dawkins και Michael Schmidt-Salomon, συμμετείχαμε σε μεγάλα φεστιβάλ και οργανώσαμε με επιτυχία συγκεντρώσεις για αιμοδοσίες και συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και γνωριμίας και διασκέδασης μεταξύ μας.
Κάλεσμα...
Σκοπεύοντας σε ένα το ίδιο - αν όχι περισσότερο επιτυχημένο - 2016 θέλουμε να σας καλέσουμε να συνεισφέρετε όσο μπορείτε ο/η καθένας/μία στην κοινή προσπάθεια, καμιά βοήθεια δεν είναι αμελητέα όσο μικρή κι αν φαίνεται σε ατομικό επίπεδο. τΕίτε με τη συμμετοχή σας στις ομάδες εργασίας μας όπου χρειαζόμαστε ιδιαίτερη ενίσχυση με τις μεταφράσεις και την νομική βοήθεια, είτε κάνοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για κάποια δράση, είτε απλά και μόνο καταβάλλοντας τη συνδρομή σας, που είναι η αποκλειστική πηγή εσόδων του συλλόγου μας και για την οποία έχουμε θεσπίσει διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την δυνατότητά σας, συμβάλλετε στην κοινή διεκδίκηση.
Πρόσκληση...
Έχουμε επίσης τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα:
– στο Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5 (πάνω από τη Στοά του Βιβλίου), στην Αθήνα,
– στο Blitz cafe, Μαντινείας 42, στη Θεσσαλονίκη.
Οι τυχεροί/ές που θα βρούν το νόμισμα κερδίζουν βιβλιοδώρα. Όπως πάντα είναι καλοδεχούμενοι όλοι και όλες, κι ας μην είναι ακόμη μέλη ή υποστηρικτές. Ελάτε να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου