Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Σπύρος Λυκούδης: «Άνοιγμα» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

«Οι δύο χώροι δεν είναι τόσο πολύ μακριά και μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM». Η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι' αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού το όλο εγχείρημα δεν θα πρέπει να βασιστεί στη λογική της «συγκόλλησης» και: «Δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4 εσείς 6 πάμε να γίνουμε 10». Όπως είπε, «θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν», κατέληξε.

Όσον αφορά το επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού ο κ. Λυκούδης διαβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες και σημείωσε ότι το συνέδριο είναι μια αφορμή για να γίνει και η αποτίμηση του αποτελέσματος. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι Το Ποτάμι κατάφερε σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις να βρίσκεται σταθερά στη Βουλή και να εκλέγει και Ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.


σχόλιο "τετραδίου": 
Αν αυτή η "αναγεννητική προσπάθεια" δεν έχει τις ρίζες της στην πολιτική και τα κλαδιά της στο μέλλον, τότε θα είναι θνησιγενής και η κουβέντα θα εξαντληθεί στα πρόσωπα και στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου