Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το τέλειο χτένισμα και άλλες συνηθισμένες ιστορίες

Διαβάσαμε ξανά  Τ ο  τ έ λ ε ι ο  χ τ έ ν ι σ μ α,  συλλογή διηγημάτων της Μαρίας Δριμή. Τώρα, ακολουθούμε τα βήματά της και την συναντάμε στο εξαιρετικό ιστολόγιο "ο καθρέπτης στην είσοδο".

Κοντά σε  "λογοτεχνικά και άλλα άξια λόγου κείμενα", που φιλοξενεί μπορεί κανείς να βρει και παλιότερες απόπειρες της Μαρίας. Μικρά διαμάντια.

Μια νησίδα ομορφιάς του διαδικτύου. 

Α.ΣΤΕΓΟΣ


γράφει η Μαρία Δριμή...

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεγάλη λαχτάρα και την εξασκώ με την ίδια αγάπη μέχρι σήμερα. Με νύχια ακόμα απαλά άρχισα να ξύνω τη λογοτεχνία από όλες τις πλευρές της, διαβάζοντας και γράφοντας. Αργότερα, σε μια δύσκολη εποχή της ζωής μου, τη χρησιμοποίησα σαν δεκανίκι. Αποδείχτηκε πολύ γερό, αντέχοντας όλο μου το βάρος και βγάζοντάς με απέναντι. Την εποχή εκείνη άρχισα να γράφω το ιστολόγιο Liquid days, που μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ στα μονοπάτια της γραφής και να γνωρίσω επιδέξιους εραστές του ποιητικού και πεζού λόγου. Τούτη η συλλογή διηγημάτων περιέχει απόπειρες γραφής από τα πρώτα εκείνα χρόνια του ιστολογίου μέχρι και σήμερα. Αφιερώνεται σε όλους τους φίλους, φυσικούς και διαδικτυακούς, που με ανέχτηκαν, με στήριξαν και με διάβασαν αυτά τα χρόνια. 

Καλοκαίρι 2012


Όσοι και όσες είχαμε την τύχη να συνδεθούμε μαζί της, με τον τρόπο των φίλων του διαδικτύου, μείναμε πολλές ώρες πάνω από τα γραπτά της. Άλλες πάλι φορές χωθήκαμε μέσα τους, ζεστά σκεπάσματα οι λέξεις... Μικρές πολύτιμες ομπρέλλες- κατά πως λέει ο ποιητής. Κάποιες φορές ανοιχτήκαμε, αφήσαμε ένα σχόλιο, σχολιάσαμε ένα σχόλιο ενός "φίλου"... Πιάνει μια στιγμή, η Μαρία, πλάθει έναν χαρακτήρα, κρατάει τη στιγμή, αφήνει το πρόσωπο. Έτσι, με τρόπο ποιητικό, μας κάνει κοινωνούς στην δική της καθημερινότητα. Η παρέα μεγαλώνει, αναπλάθει τις ιστορίες και τις μοιράζεται... 


Μοιράζομαι κι εγώ μαζί σας την...εκδοτική της προσπάθεια: Το τέλειο χτένισμα και άλλες συνηθισμένες ιστορίες μικρές ιστορίες και διηγήματα στην ελεύθερη κοινότητα των e-books.




σημείωση: 
Το διήγημα "Τα χνάρια" το διάβασα στο εξαιρετικό περιοδικό Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τχ. 163, Καλοκαίρι 2012, που εκδίδει με μεράκι και αφοσίωση ο κ. Βασίλης Καραγιάννης στην Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου