Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

"Μια Κρήτη": Επίκαιρη ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη

 
 
Επίκαιρη ερώτηση προς τον περιφερειάρχη κρήτης κατέθεσε ο Αντώνης Ανηψητάκης με θέμα την οργάνωση δύο συνεδρίων, που αποτέλεσαν προεκλογική δέσμευση του Σταύρου Αρναουτάκη. Πρόκειται για το διεθνές συνέδριο για τη θέση της Κρήτης στον 21ο αιώνα με στόχο να σταθμιστούν σωστά οι προοπτικές του νησιού τις επόμενες δεκαετίες και το συνέδριο για τις περιοχές natura, οι οποίες δέχονται ποικίλες και οξυμένες πιέσεις, όπως θέρετρα στις ακτές, ΑΠΕ στα ορεινά, απειλή καταστροφής του Βάι από το σκαθάρι κ.ά.
 
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: 
 

 
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, 
 
πριν από το β΄ γύρο των τελευταίων περιφερειακών εκλογών σας είχαμε θέσει 9 σημεία στα οποία μας απαντήσατε με αναλυτικό τρόπο. Δυο απ’ αυτά αφορούσαν την οργάνωση συνεδρίων που θα βοηθούσαν την Περιφέρεια Κρήτης να εμβαθύνει τον προγραμματικό της λόγο και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Παραθέτουμε τα σχετικά σημεία:
- «Προτίθεστε να διοργανώσουμε εντός του 2015 διεθνές προγραμματικό συνέδριο με θέμα “ΚΡΗΤΗ και 21ος αιώνας” με στόχο να σταθμίσουμε σωστά τις προοπτικές της Κρήτης τις επόμενες δεκαετίες;».
- «Προτίθεστε να στηρίξετε εντός του 2014 το συνέδριο για τις περιοχές Natura, αυτό που είχαν ετοιμάσει τα επιστημονικά επιμελητήρια της Κρήτης και είχε κατά αρχήν αποδεχτεί η Περιφέρεια;».

...και τις απαντήσεις σας:
- «Ο καθορισμός προοπτικών και αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στα πλαίσια ενός διεθνούς προγραμματικού συνεδρίου και η ενσωμάτωση τους στο Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης είναι αναμφισβήτητα μία θετική πρόταση και δεσμευόμαστε στην υλοποίηση της εντός του πρώτου τριμήνου 2015».
- «Η δέσμευσή μας για το συνέδριο για τις περιοχές «Natura» είναι δεδομένη και ισχυρή. Το συνέδριο θα πρέπει να αφορά το σύνολο των περιοχών «Natura» της Κρήτης και σε αυτό να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς». 

Με βάση τα παραπάνω σας ερωτούμε: Πότε και πως σχεδιάζει η Περιφέρεια Κρήτης να συγκροτηθεί η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή για καθένα απ’ αυτά τα συνέδρια, ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία;

Με εκτίμηση
Αντώνης Ανηψητάκης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Περιφερειακής Κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου