Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σιωπή...



Ο ζεστός Απρίλης καλά ξεκίνησε. Φρόντισα βέβαια κι εγώ να πάρω τις προφυλάξεις μου. Έμεινα σπίτι. Κανείς δεν με "γέλασε" [κανείς δεν με είδε]. Το είδωλό μου στον καθρέπτη αδιαφορεί, η φίλη μου δουλεύει διπλό ωράριο κάθε Τρίτη... 

Κανένα δεν συνάντησα. Ψέμα δεν άκουσα. Το πρωί στον Αθήνα 9,84 άκουσα και χάρηκα τη συνομιλία του κ. Καμπύλη με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. Για την αριστερά, την γυναίκα , την Νίκη... Για μια επανάσταση μέσα στην επανάσταση... 

Τσίμπησα στο σχόλιο του κ. Τάσου Παππά. Σε κάθε εκλογική τους συντριβή, οι σοσιαλιστές στρίβουν το κεφάλι, το τιμόνι, προς τα δεξιά. σημείωσε για την επιλογή του προέδρου Ολάντ να διορίσει νέο πρωθυπουργό τον προερχόμενο από τη δεξιά τάση του Σοσιαλιστικού κόμματος, κ. Μανουέλ Βαλς.

Ακριβώς, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς [κάθε απόχρωσης] κάθε που νοιώθουν την ανάσα της εκλογικής ήττας,  αναζητούν, προβάλουν και εξοντώνουν τον "εσωτερικό τους εχθρό". Άπειρα τα ιστορικά παραδείγματα,  πλεονασμός η αναφορά τους. 

Από τον κανόνα δεν ξέφυγε η ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς [του κόμματος του οποίου είμαι συνιδρυτής] επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική του φίλου και βουλευτή της Γρηγόρη Ψαριανού...

Αδυνατώ να προβλέψω αν και πότε θα υπάρξει στιγμή -στο χώρο έστω αυτής της Αριστεράς- όπου ο διάλογος  θα είναι ουσιαστικός και ο συμβιβασμός στοιχείο ταυτότητας.  Μια εκτίμηση κάνω ότι αυτή η εποχή θα αργήσει. 

Θα συνιστούσα επίσης στους φίλους του γραφείου τύπου σ ι ω π ή ... Ας τη δοκιμάσουν. Ίσως να σωθεί λίγη από τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.



σημειώσεις
  • Ανάλογες πρακτικές... ευδοκιμούν σε όλες τις εκδοχές της αριστεράς. Με απασχολούν ως παθογένειες πάνω στο σώμα της δικής μου αριστεράς. 

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση της ηγεσίας:  "Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να "ξηλώνεται" χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου