Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Μια Κρήτη Περιβάλλον-Άνθρωπος: ένα πείραμα αυτοδιοίκησης


  
Ο κ. Κ. έμαθε να οδηγεί αυτοκίνητο, στην αρχή όμως δεν τα πήγαινε πολύ καλά.  

Μόλις έμαθα να οδηγώ ένα αυτοκίνητο, 
δικαιολογήθηκε, πρέπει όμως να μπορείς να οδηγείς δυό αυτοκίνητα, 
δηλαδή και αυτό που πάει μπροστά από το δικό σου. 

Μονάχα όταν παρακολουθείς κάτω από ποιές συνθήκες πορεύεται το αυτοκίνητο που πάει μπροστά σου και σταθμίζεις τα εμπόδια που αντιμετωπίσει, ξέρεις πως πρέπει να οδηγείς εσύ σε σχέση με το άλλο αυτοκίνητο. [1]


Η Συνδιάσκεψη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ - Περιβάλλον Άνθρωπος", πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, 02.02.2014, στο Μελιδόνι Ρεθύμνου. Η συνδιάσκεψη έκρινε ομόφωνα ως θετική την ως τώρα πορεία της κίνησης και αποφάσισε την συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της. Ενέκρινε την πολιτική εισήγηση του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη, την εισήγηση του Αριστείδη Παπαδάκη για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τον εσωτερικό κανονισμό, την εισήγηση του Αντώνη Παρασύρη για τα οικονομικά θέματα και την εισήγηση της Μαρίας Φραγκάκη - Δαμβόγλου για τις σχέσεις με τα media.
Η συνδιάσκεψη εξέλεξε 5μελή προσωρινή Περιφερειακή Γραμματεία από τους Αντώνη Ανηψητάκη, Γιάννη Αρνέλλο, Αριστείδη Παπαδάκη, Αντώνη Παρασύρη και Αντώνη Σαριδάκη για να συντονίσει τις δραστηριότητες της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ το επόμενο διάστημα.

Εκδήλωση σπάνιου πολιτικού πολιτισμού συνιστά ο χαιρετισμός της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Παρασύρη. Ο λόγος τους ιδιαίτερα θερμός και ανυπόκριτος για την πολιτεία των εκπροσώπων της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Αντώνη Ανηψητάκη και Αριστείδη Παπαδάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί έγινε μετά την εισήγηση του Αντώνη Ανηψητάκη ο οποίος ήταν αρνητικός σε προεκλογικές συνεργασίες.


Η κίνηση όσο μαθαίνει να οδηγεί "δυό αυτοκίνητα" τόσο η πορεία του νησιού θα αλλάζει κατεύθυνση. Η κίνηση αποτελεί ένα πείραμα. Πολίτες με διαφορετική καταγωγή και αφετηρία επιχειρούν να συγκροτήσουν μια νέα πολιτική δυναμική. Να συνταιριάξουν την ανάγκη διατύπωσης μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης με τον ακτιβισμό. Ένα πείραμα σε συνθήκες μεταβλητές και μεταβαλλόμενες. Εν πολλοίς άγνωστες... Εκεί θα κριθεί και η συνέχεια. Κατά πόσο είμαστε όλοι έτοιμοι να αφήσουμε την μερική πολιτική μας αλήθεια στην κοινή πρόσπάθεια να συνθέσουμε. Εκεί στο δύσκολο - μα και μοναδικό - πεδίο της πολιτικής θα κριθούμε. Και θα πείσουμε με την καθημερινή μας παρέμβαση - μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και έξω από αυτό - πολύ περισσότερους από τους 12616 πολίτες μέχρι σήμερα εκπροσωπούμε.  Το πείραμα - η συγκρότηση μιας κίνησης πολιτών - συνεχίζεται. Μαθαίνουμε όλοι μας - τώρα - να οδηγούμε!


[1] ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ: Ιστορίες του κ. Κόϋνερ - η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής - μετάφραση Πέτρος ΜΑΡΚΑΡΗΣ εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου