Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η πολιτική μπαίνει στη ζυγαριά...


Οι δύο αποφάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου διαμορφώνουν το νέο πεδίο της πολιτικής πραγματικότητας. Είναι ο πυκνός πολιτικός χρόνος. Αυτό όμως που τρομοκρατεί είναι ο πολιτικός αμοραλισμός των κυβερνώντων. Η αιφνίδια αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις επικείμενες εκλογές, όχι μόνο δεν διευθετεί αλλά επιτείνει τις στρεβλώσεις. Από την αρχηγική λίστα στην λαϊκιστική παράτα της μιας περιφέρειας και του σταυρού. Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν λειτουργεί  με αυτόν τον πρωτόγονο τρόπο η δημοκρατία. 

Κυριαρχούν οι τακτικισμοί, το αλισβερίσι, τα "τάκλιν με τα δύο πόδια", δηλαδή τα εσκεμένα φάουλ. 

Υποτάσσονται σε κινήσεις ματ η συννενόηση, η διαβούλευση, η συναίνεση. Αρνούνται να συνομιλήσουν με τον Άλλο. Επιδιώκουν να τον στριμώξουν στην γωνία.

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συντάσσεται με την ατζέντα της ΝΔ και ακροδεξιών, εξωθεσμικών κέντρων εξοφλείται με την λευκή επιταγή του σταυρού.  Αντιρατσιστικό, ιθαγένεια, ψήφος των νόμιμων μεταναστών. [για τις ευθύνες και τις ανεπάρκειες της ΔΗΜΑΡ έχει εξαντληθεί η συζήτηση...] Η πολιτική μπαίνει στη ζυγαριά... 

Υπάρχει μια διάχυτη απογοήτευση. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ενισχύει της ηγεσίες των κομμάτων. Τη στιγμή ακριβώς που η κοινωνία των πολιτών επεδίωκε την αποδυνάμωση τους. Η πρωτοβουλία των "58" -που στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή- σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόταν.  

"Η ελληνική Ελιά" δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου