Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

1ο Pride Κρήτης

Το δικαίωμα στην Πόλη -ένα παλιό και ξεχασμένο αίτημα- αφορά όλες, όλους και όλ@. Η Πόλη είναι οι Πολίτες της -αυτό κι αν έχει ξεχαστεί κάτω από τη δράση γνωστών πολιτικών και...πολιτικών [εδώ καμμιά κατηγορία, δηλαδή τα πρόσωπα και οι επιλογές τους δεν αξίζουν το Π κεφαλαίο].

Η δημοκρατία κρίνεται από το σεβασμό προς τις μειοψηφίες της. Ή αλλοιώς οι...αντιπαθητικές φωνές, οι απόψεις, οι γνώμες χρειάζονται υποστήριξη. Οι συμπαθητικές την έχουν...  Ο φόβος προς το διαφορετικό είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Μια υπαρκτή κατάσταση. Αλλάζει; Ναι! Με τη γνωριμία και την προσπάθεια για αποδοχή. Με παρεμβάσεις, και με απόλυτο σεβασμό στον νόμο, από τα πάνω. 

Η συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Αριστέας Πλεύρη, με μέλη του συντονιστικού LGBTQI+ Pride Κρήτης γονιμοποίησε ανησυχίες, ευαισθησίες και αγωνίες και έδωσε καρπούς. Το 1ο Pride της Κρήτης θα λάβει χώρα στις 26 και 27 Ιουνίου στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Κρατώντας τις πολύχρωμες σημαίες των διαφορετικών επιλογών σε κάθε επίπεδο. Α, και την υπόσχεση ότι δεν θα χαθούμε τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου