Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

deja vu


 από το κιτρινισμένο μου αρχείο...
[με σχόλιο για το δραματικό σήμερα]

Στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη διαβάζω και αντιγράφω.  αδειάζω: ... 3. [μτφ. αργκ.] Αφαιρώ από κάποιον το πλεονέκτημα ή το προβάδισμα, εξουδετερώνω, αφήνω έκθετο: ο πρωθυπουργός άδειασε τον υπουργό του, κάνοντας δήλωση με την οποία επέρριψε σε αυτόν τις ευθύνες για την αποτυχία της πολιτικής στον γεωρικό τομέα. [αμετβ]...

Στην επόμενη έκδοση το παράδειγμα θα αλλάξει... Ο πρόεδρος άδειασε τον πρόεδρο "του" , κάνοντας δήλωση με την οποία επέρριψε σε αυτόν τις ευθύνες για την αποτυχία της πολιτικής στον γεωρικό τομέα. [αμετβ]... 

Οι δηλώσεις
Πρόεδρος ΑΛΑΒΑΝΟΣ:  "Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει για το κάθε κόμμα αν θα κάνει Τακτικό, αν θα κάνει Έκτακτο, αν θα κάνει Διαρκές Συνέδριο, αν θα κάνει Συνέδριο με ολίγη ή Συνέδριο γλυκύ βραστό. Δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Δεν την ενδιαφέρει. Και η θέση της Αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, είναι δίπλα στους αμπελουργούς, δίπλα στους αγρότες..."

Πρόεδρος ΤΣΙΠΡΑΣ: "Ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών έδωσε την αφορμή να τεθούν όλα υπό αμφισβήτηση. Η πολιτική μας γραμμή, η ηγεσία, και εσχάτως ό,τι πολυτιμότερο έχει απομείνει στους χιλιάδες αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, η ηθική υπόσταση της αριστεράς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μια και μοναδική επιλογή, την πιό δημοκρατική που διαθέτουμε: Να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος. Και πρώτα από όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπό την κρίση τους."

Σε επόμενη εγγραφή  η συνέχεια του δράματος.

Αυτά γράφαμε τον Αύγουστο του 2009. Τα επεισόδια συνεχίζονται. Το δράμα κορυφώνεται. Αύριο Πέμπτη, 30 Ιουλίου συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να ορίσει τον χαρακτήρα του επικείμενου συνεδρίου του Κόμματος. Το ίδιο ερώτημα, πρωταγωνιστές  και κομπάρσοι οι ίδιοι... Βέβαια, σήμερα το σκηνικό είναι η ίδια η χώρα και όχι τα ανήλια γραφεία της Κουμουνδούρου του 2009.

υγ. Διόλου δεν ανησυχώ για την εξαφάνιση του κ. Αλάβανου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου