Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Διαγωνισμός για μικρούς δημοσιογράφους

 στη μνήμη του Λευτέρη Δασκαλάκη

Πέθανε νωρίς... Άφησε πίσω του μαι σπουδαία παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. 

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου – Ηπείρου – Νήσων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» καλούν τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων του νομού Ηρακλείου να λάβουν μέρος στον 3ο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2013-2014) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Παράλληλα, οργανώνουν ημερίδα με θέμα « Το Σχολικό Έντυπο στον Νομό Ηρακλείου κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 9.45 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

έργο του Αλέξη Ακριθάκη

Παράλληλα, θα δοθούν πληροφορίες για το μαθητικό έντυπο και τους άξονες του διαγωνισμού (ρεπορτάζ-συνέντευξη-φωτορεπορτάζ ). Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά, ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα.

«Παρακαλούμε, αν το σχολείο σας έχει εκδώσει κάποιο σχολικό έντυπο, να επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξασφάλιση του χρόνου μιας σύντομης παρουσίασής του. Ακόμα, θα θέλαμε να μας δώσετε όποιες προηγούμενες εκδόσεις εντύπων του σχολείου σας σε έντυπη μορφή για το έντυπο αρχείο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Η παραχώρηση των εντύπων από μέρους σας θα συντελέσει στη συστηματική καταγραφή και την περαιτέρω ανάδειξή τους», αναφέρεται, σε σχετικό κάλεσμα. 

Ο φίλος και συμμαθητής Γιώργος Δασκαλάκης - αδελφός του Λευτέρη - είναι η καρδιά του συλλόγου νεανικής δημοσιογραφίας. Διοργανώνει το διαγωνισμό, αναζητά μικρά ταλέντα και μεγάλες συλλογικότητες. Γνωρίζει, ο ίδιος δάσκαλος, όλη τη δημιουργικότητα που έχουν τα παιδιά. Μια κίνηση μπορεί να την φέρει στο φως...  

σημείωση

Γιώργος Δασκαλάκης τηλ: 6972-247002
e-mail: diagonismos@lefterisdaskalakis.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου